Posni pasulj prebranac se priprema na sledeći način:
Oprati i potopiti pasulj da stoji dva sata.
Skuvati pasulj i sačuvati oko 2 šolje vode u kojoj se pasulj kuvao (najbolje voda sa dna posude, jer sadrži više taloga).
Namazati pleh uljem. U tiganju propržiti na ulju luk isečen na tanka rebarca.
Dodati kuvan pasulj i sve dobro promešati.
Ako se želi ljut prebranac, dodati sitno iseckanu ljutu papričicu. Zatim sve prebaciti u pleh, dodati oko 2 šolje tečnosti u kojoj se kuvao pasulj i peći na umerenoj vatri oko 30 minuta.
Dodavati još vode ili tečnosti od pasulja u toku pečenja ako se pasulj mnogo suši. Peći poklopljeno.
Za sarmice od blitve potrebno je: 1 kg blitve,
1 velika šargarepa (rendana),
400 g paradajza (rendanog),
250 g pirinča,
1 kašika mirođije,
1 glavica crnog luka,
maslinovo ulje,
so,
biber,
nana,
vegeta
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više