Punjene lignje na mediteranski način se priprema na sledeći način:
Očistiti lignje i odstraniti krake.
Krake staviti sa strane, a lignje staviti u malo maslinovog ulja u koje smo dadali dva sitno naseckana čena belog luka, i ostavimo da se marinira najmanje pola sata.
Za to vreme sitno naseckati krake, pomešati ih sa prezlama, sitno naseckanim belim lukom, peršunom, maslinovim uljem, solju, biberom i vegetom.
Tom smesom napuniti lignje.
Tepsiju namastiti maslinovim uljem i sipati u nju paradajz iz konzerve.
Krompir oljuštiti i iseći, staviti u tepsiju i posuti vegetom.
Staviti sve da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Kada je krompir napola gotov, dodati lignje, preliti vinom i sve zajedno peći još oko pola sata.
Sastojci za posnu crvenu salatu:
1 kg cvekle,
2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja,
glavica crvenog luka,
2 čena belog luka,
so,
biber,
2-3 kašike balsamiko sirćeta,
2 kašike vlašca.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više