Posna torta sa belim vinom se priprema na sledeći način:
Prokuvajte belo vino sa uljem i 200 grama šećera, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo, narendanu limunovu koru, kiselu vodu, malo obične vode, kakao i 100 grama mlevenih oraha.
Izjednačite masu i podelite je na četiri dela.
Svaki deo rastanjite i ispecite u zagrejanoj rerni.
Ostavite da se kore ohlade, a u međuvremenu ušpinujte 250 grama šećera sa 2 decilitra vode i u to dodajte ratluk, pa kuvajte da se istopi.
Zatim stavite ostatak oraha, promešajte i ostavite da se ohladi.
Svaku koru premažite džemom, pa filom.
Tortu ukrasite po želji.
Najbolja je ako se posluži dan-dva nakon pripreme.
Sastojci za posni kolač sa makom i mlevenim orasima:
Za kore:
2,5 dl gazirane vode,
2 kašike šećera,
2,5 dl ulja,
1 kašika suvog kvasca,
600 g brašna.
Za fil sa makom:
250 g mlevenog maka,
125 g šećera u prahu,
150 g džema od šljiva.
Za fil od oraha:
250 g mlevenih oraha,
125 g šećera u prahu,
150 g džema od kajsija.
Za premaz:
džem od kajsija,
mleveni orasi.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više