Posna pita od spanaća se priprema na sledeći način:
Pre pripreme povrće oprati.
Na malo ulja izdinstati praziluk, iseckane šampinjone i spanać.
Sve to posoliti i dinstati dok sastojci malo ne omekšaju.
Na dno nauljenog pleha staviti dve kore, malo ih nagužvati i poprskati uljem, zatim ređati fil od spanaća, kore (nagužvane), narendati tofu sir, pa opet staviti kore, fil od spanaća, kore, sir i tako ponavljati dok se ne utroše kore i fil.
Na poslednju koru narendati tofu sir, nauljiti i peći na 200 stepeni dok pita ne porumeni.
Sastojci za posni kolač od oraha i jabuka:
šolja ulja,
1,5 šolje šećera,
1,5 šolje brašna,
4 - 5 većih kiselih jabuka, narendanih,
kašičica praška za pecivo,
kašika mrvica,
šolja mlevenih oraha,
šećer u prahu,
šolja seckanih oraha.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više