Posna torta trostruki užitak se priprema na sledeći način:
U posudu za mešanje prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati mlevene lešnike, šećer, ulje i kiselu vodu.
Sve promesati sa kašikom i staviti u pleh (28×33 cm) obložen pek papirom i peći u već zagrejanoj pećnici na 220 stepeni dok ne porumeni.
Napraviti mleko po uputstvu sa kutije, pa 5 dl sojinog mleka staviti da provri sa šećerom, a u ostatak razmutiti puding.
Kada je mleko provrilo, skloniti sa vatre, umešati puding i vratiti na vatru i kuvati još 5 minuta dok se ne zgusne.
Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati posnu čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se čokolada ne rastopi.
U drugi deo dodati malo arome vanile i promešati. Ostaviti da se ohladi.
Posni margarin malo ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša, pa umutiti penasto. U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti.
Pečeno i ohladjeno testo premazati sa žutim filom, na fil redjati posni petit keks koji smo malo umočili u vodu sa rumom, na keks nanesemo čokoladni fil, a na njega ide glazura od posne čokolade.