- Advertisement -
Sastojci za brzu posnu čorbu:
- 1 glavica crnog luka,
- 100ml ulja,
- 1 kašika suvog začina, so i biber,
- 1 kg mešanog povrća,
- 1 kašika brašna.
Brza posna čorba se priprema na sledeći način:
- Iseckati glavicu crnog luka, dodati so i ulje, pa na srednjoj vatri malo prodinstati, da zastakli, a onda naliti čašu vode i ostaviti da se još dodatno prodinsta i omekani.
- Na luk dodati mešavinu povrća, naliti vode da prelije povrće i kuvati oko 30 minuta uz proveravanje količine vode.
- Dodavati ukoliko je potrebno vrelu vodu, da se proces kuvanja ne prekida.
- Kada je povrće skuvano sami regulišete količinu vode, zavisno da li volite gušće ili redje.
- Posle regulisanja količine vode u jednoj maloj posudi umutite brašno sa 100ml vode, da nema grudvica, sklonite sa vatre lonac sa čorbom, istresite brašno i brzo mešajte.
- Vratite na vatru da se kuva još 5 minuta, kako bi se brašno ukuvalo.
- Na kraju možete da dosolite, dodate bibera ili začina po ukusu, peršuna ili mirođije.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Brza posna čorba
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -