Posni zapečeni ravioli
Sastojci za zapečene raviole:400g raviola sa spanaćem,2 tikvice,500ml paradajz sosa ili drugog sosa za testanine,1 šolja rendanog posnog kačkavalja,so i biber.
Posna pasta sa patlidžanom
Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom:300g testanine (pene ili fusili),2 patlidžana,4 čena belog luka,1 konzerva paradajza (od 400 g),5 sušenih paradajza,so i biber.
Meksička lazanja
Sastojci za Meksičku lazanju:1 konzerva crvenog pasulja (400g),300g salsa sosa,4 kukuruzne tortilje,½ šolje (od 250 ml) rendanog kačkavalja (biljnog).
Posni burgeri od kinoe i leblebija
Sastojci za posne burgere od kinoe i leblebija:1 konzerva leblebija ( ili suve koje potopite preko noći),0,5dl nekuvane kinoe,½ crvene paprike,1 glavica crvenog luka,2-3 čena belog luka,so i biber.Opciono:može peršun ili mirođija,2-3 kašike ovsenog brašna ili brašna od leblebije,susam za valjanje.
Posno jelo sa boranijom
Sastojci za posno jelo sa boranijom:2 tegle boranije,1 glavica luka,2 šargarepe,3 kašike konzerviranog paradajza,2 kašike brašna,1 kašika aleve paprike,1/2 šoljice maslinovog ulja,1/2 veze peršuna,1/2 veze mirođije,3 - 4 čena belog luka,voda,limun,so,biber - po ukusu.
Suve punjene paprike sa pirinčem i orasima
Sastojci za suve punjene paprike sa pirinčem i orasima:10 komada suvih paprika,250g krupnije mlevenih oraha,100g pirinča,1 glavica crnog luka,1-2 čena belog luka,so,biber,suvi biljni začin,začinska paprika,2 kašike brašna.
Posne sarmice u vinovom listu
Sastojci za posne sarmice u vinovom listu:20 listova vinove loze.200g šampinjona,200g pirinča,1 glavica crnog luka,1 šargarepa,so,biber,1 kašičica mlevene paprike,50ml ulja,1 kašika brašna.
Posna sarma od slatkog kupusa
Sastojci za posnu sarmu od slatkog kupusa:1 veća glavica (1,5-2kg) slatkog kupusa,50g crvene soje u ljuspicama,100g pirinča,300g praziluka,200g šargarepe,1 manja vezica peršuna,1 kašika aleve paprike,150ml ulja,4 listića lovora,po ukusu suvi biljni začin,po ukusu mleveni biber.Preliv:1/2 l pasiranog paradajza,100ml vode,po ukusu so.
Posne lazanje sa spanaćem
Sastojci za posne lazanje sa spanaćem:500 g spanaća,dve glavice luka,dva čena belog luka,300g testenine za lazanje bez jaja,150g sira biljnog porekla,maslinovo ulje,sušeni origano,so, biber.
Posne ćufte od starog hleba i leblebija
Sastojci za posne ćufte od starog hleba i leblebija:5 kriški hleba,2 oljuštena krompira,peršun,1 kašika tucane paprike,2 glavice crnog luka,200 g leblebija,1 kašika mešavine začina,pola male kašike sode bikarbone,2 češnja belog luka,ulje,so,mleveni crni biber.