Pastrmka sa rotkvicama
Potrebno je:
8 fileta pastrmke,
glavica zelene salate,
2 limuna,
veza peršuna,
10 rotkvica,
dva-tri lista bosiljka,
2 struka mladog luka,
kašičica đumbira u prahu,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Priprema:
Riblje filete operite pod mlazom hladne vode,...
Faširane šnicle od somovine
Za faširane šnicle od somovine potrebno je: 1 kg somovine,
1 veza zeleni,
2 glavice crnog luka,
4 čena belog luka,
1 list lovora,
1 limun,
korica od limuna,
2 parčeta sredine hleba,
1 veza peršuna,
5-7 kašika brašna,
ulje za prženje,
biber u zrnu
so po ukusu
Paprikaš od svežih pečurki
Potrebno je:
1/2 kg svežih pečurki,
1/2 kg krompira,
3 glavice crnog luka,
1 šargarepa,
2 kašike griza,
1 veza peršunovog lista,
so,
biber,
sušeni začin.
Priprema:
Očistiti pečurke, krompir, crni luk i šargarepu.
Sve sitno...
Bela riba u belom sosu
Potrebno je:
2 kg krupnije bele morske ribe,
1/2 kg crnog luka,
šaka peršuna,
sok od tri limuna,
maslinovo ulje,
mleveni biber,
malo ruzmarina,
lorber,
kapar,
so,
začini.
Priprema:
Sitno iseckati crni luk, propržiti ga na vrelom...
Palenta sa sosom od pečuraka
Potrebno je:
160 g praziluka ili crnog luka,
650 g paradajza,
400 g svežih šampinjona,
200 g kuvanog paradajza,
15 g seckanog peršuna,
15 g seckanog lista celera,
200 g palente,
3-4...
Posno sočivo na vodi
Sastojci za posno sočivo na vodi:
300 g sočiva,
struk praziluka,
glavica crnog luka,
1 veća šargarepa,
vegeta,
peršun,
biber.
Pasta sa šampinjonima
Potrebno je:
500 gr posne testenine,
500 gr šampinjona,
200 gr graška,
glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
2 šargarepe,
origano,
biber,
so,
10 kašika brašna,
1 dl ulja,
muskantni orah,
peršunov list.
Priprema:
Testeninu obarite u slanoj...
Špagete sa brokolijem i šampinjonima
Potrebno je:
500 gr posnih špageta,
200 gr brokolija,
1 šargarepa,
1 sveža paprika,
1 sveža ljuta papričica,
100 gr šampinjona,
glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
2 kašike soja sosa,
1 dl...
Povrće sa sosom od paradajza
Sastojci za povrće sa sosom od paradajza: 1/2 kg krompira, 300 g šargarepe, 1 koren celera, 1/2 kg karfiola, 2 kašike začina, 4 kašike brašna, 1/2 l soka od paradajza, 3 češnja belog luka, so
Pirinač sa koprivama
Potrebno je:
250 g pirinča,
2 kašike vegete,
1/2 kg koprivinog mladog lišća,
veća glavica crnog luka,
1 veza peršuna,
so.
Priprema:
Pirinač obariti u vodi u koju smo dodali vegetu.
Koprivino mlado...