Posna jela na vodi

Posna jela na vodi

Posna jela na vodi je posna hrana pripremljena bez upotrebe ulja. Recepti za posna jela na vodi na našem sajtu su idealan izbor da pripremite najbolja i najukusnija jela na vodi brzo i lako. Neka vam dani posta budu bez muke.

Posna jela pripremljena na vodi su idealan izbor za one koji žele da se hrane zdravo i da izbegnu namirnice životinjskog porekla. Ova jela su prava riznica ukusa i nutritivnih vrednosti koje čine zdravu i uravnoteženu ishranu.

Kada govorimo o posnim jelima na vodi, ne mislimo samo na povrće i salate, već na mnogo više od toga. Različiti žitarice, mahunarke, povrće, začini i začinsko bilje pružaju neograničene mogućnosti za pripremu ovih posnih jela. Uz to, posna hrana na vodi je izuzetno zdrava jer sadrži mnogo vitamina, minerala i vlakana. Ima i manje masti i kalorija u odnosu na jela koja se pripremaju sa mesom.

Tu su razne posne supe, poput čorbe od povrća, supe od šargarepe i krompira ili posne pileće supe sa pirinčem.

Kada se radi o glavnim jelima, neki od omiljenih izbora su đuveč sa povrćem, punjene paprike sa pirinčem i povrćem, posna musaka sa krompirom, patlidžanom i sojinim mlekom, kao i vegetarijanske lazanje sa spanaćem, patlidžanom i tikvicama.

Za posna predjela i meze, možete se opredeliti za posne namaze od avokada, humusa, cvekle ili leblebija. Takođe, tu su i posne rolnice od povrća, kao i marinirane pečurke i salate od povrća.

Posna hrana na vodi ne mora biti dosadna ili ograničena. Uz malo mašte i istraživanja, možete uživati u raznovrsnoj i ukusnoj hrani koja će vas održati zdravim i punim energije.

pita sa orasima i cimetom recept

Posna pita sa orasima i cimetom

Sastojci za posnu pitu sa orasima i cimetom: 500 g kora za pitu, 400 g oraha, 100 g prezli, 5 kašika šećera, kesica cimeta, kora od jedne pomorandže.
slavsko zito za slavu panaija

Slavsko žito

Sastojci za slavsko žito: 500 g žita, 500 g mlevenih oraha, 500 g šećera, morski oraščić, 2 kesice vanilin šećera.
posno pire od krompira cvekle i jabuke recept

Posno pire od krompira, cvekle i jabuke

Sastojci za posno pire od krompira i jabuke: 700 g bundeve, 700 g krompira, jedna jabuka, 350 g karfiola, 350 g cvekle, 150 g oraha ili kikirikija, morsko orašče, cimet, so, biber, limunov sok po ukusu, peršun.
kuvano povrće recept

Kuvano povrće

Sastojci za kuvano povrće: 1 kg kupusa, 400 g šargarepe, 600 g graška, 350 g pečurki, kukuruz šećerac, crni luk, peršun, začin od povrća, lovorov list, so, biber.
posna papula sa brokolijem recept

Posna papula sa brokolijem

Sastojci za posnu papulu sa brokolijem: 800 g pasulja tetovca, 600 g brokolija, dve glavice crnog luka, struk praziluka, pola glavice belog luka, aleva paprika, so, biber, začin sa povrćem, peršun.
vocna salata sa kesten pireom recept

Voćna salata sa kesten pireom

Sastojci za voćnu salatu sa kesten pireom: 300 g jabuka, jedna banana 2 kruške, 4-5 mandarina, šećer, 500 g kesten pirea, vanilin šećer, limunov sok.
zapecene jabuke recept

Zapečene jabuke

Sastojci za zapečene jabuke: 6 većih jabuka, 200 g mlevenih oraha, 100 g suvog grožđa, šest kašika džema, vanilin šećer, cimet.
postan kupus sa pasuljem recept

Postan kupus sa pasuljem

Sastojci za postan kupus sa pasuljem: 1 kg kiselog kupusa, 400 g šarenog pasulja, 500 g krompira, 400 g rotkve ili repe, veća glavica crnog luka, struk praziluka, lovorov list, bosiljak, peršun, začin od povrća, kim.
posna vitaminska salata recept

Posna vitaminska salata

Sastojci za posnu vitaminsku salatu: 1 crna rotkva, 2 šargarepe, mala glavica crvenog kupusa, 1 veći krastavac, 1/2 kašičice šećera, kašičica vinskog sirćeta, par kapi limuna, so.
solunske štanglice recept

Solunske štanglice

Sastojci za solunske štanglice: 1/2 kg šećera, sok od 1 limuna, sok od 4 pomorandže, 1 kg jabuka, strugana kora od 1 pomorandže, 250 g badema, 2 table oblande.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -