Posni kremasti potaž od špargli
Sastojci za posni kremasti potaž od špargli:1 veliki crni luk, sitno iseckan,2 šolje celera u štapu, sitno seckana,2-3 kašike maslinovog ulja,3 čena belog luka, izgnječena,1 šolja mladog krompira, oguljenog i sitno iseckanog,6 šolja vode ili bujona od povrća,¼ kašičice bibera,¾ kašičice soli,4 šolje špargli, sitno seckanih,½ šolje svežeg bosiljka, sitno seckanog,½ šolje svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog,⅓ šolje indijskog oraha.
Posna celer čorba sa knedlama
Sastojci za posnu celer čorbu sa knedlama:2 kašike ulja,1 manja glavica crnog luka,3 manja krompira,2 manja korena celera,1 šargarepa,po ukusu soli,po ukusu biber,po ukusu zacin.Za knedle:2 kašike brašna,2 kašike griza,1/2 kesice praška za pecivo,malo vode.
Posna čorba od kinoe
Sastojci za posnu čorbu od kinoe:50g bele kinoe,50g crne kinoe,500ml paradajz soka,2 mlada luka,par fileta kisele crvene paprike,pola šolje (od 200ml) kukuruza,1 kašika suvog vlašca,so, biber,1 kašičica tucane ljute paprike.
Posna čorba od šitake pečuraka
Sastojci za posnu čorbu od šitake pečuraka:400g šitake pečuraka,1 glavica crnog luka,2 manje šargarepe,1 manja keleraba,5dl paradajz soka,1l supe od povrća,2 lovorova lista,so, biber, ulje.
Čorba od povrća sa orzo pastom
Sastojci za čorbu od povrća sa orzo pastom:1 veća glavica crnog luka,2 srednje šargarepe,1 kriška celera,1 crvena paprika šilja,120g mariniranih šampinjona,2 kašike seckanog peršuna,1,5l supe od povrća iz kocke,300ml soka od paradajza,5 kašika orzo paste,1/2 kašičice belog luka u prahu,mleveni biber,ulje,so.
Posna čorba od kupusa
Sastojci za posnu čorbu od kupusa:500g kupusa,300g pasulja,2 kašike paradajz pirea,4 krompira,1 glavica crnog luka,2 glavice celera,1 šargarepa.
Posno sočivo sa spanaćem
Sastojci za posno sočivo sa spanaćem:160g sočiva,350ml bujona od povrća,150g spanać,malo peršuna, 350ml sojinog mleka,3 kašike ulja, 1 crni luk, 4-5 čenova belog luka, 1 kašika mlevenog đumbira, 1 kašičica mlevenog kima,1,5 kašičica mlevenog korijandera,1 paradajz,1/2 šolje vode - dodajte samo ako je potrebno,1/2 kašike sok od limuna.
Posna gaspaćo paradajz čorba
Sastojci za posnu gaspaćo paradajz čorbu:900g paradajza, 1 crvena ili zelena paprika, 1 krastavac,1 manji crni luk,1 čen belog luka,2 kašičice sirćeta,1/2 šolje maslinovog ulja.
Posna čorba od tikvica i spanaća
Sastojci za posnu čorbu od tikvica i spanaća:2 kašike maslinovog ulja, 1 glavica crnog luka,2 tikvice,1 krompir,100g spanaća, 3 vezice peršuna,1,2 l bujona od povrća, so – po ukusu,biber – po ukusu.
Posna čorba od griza i praziluka
Sastojci za posnu čorbu od griza i praziluka:pola glavice crnog luka,2 manje šargarepe,malo celera ( ili paštrnaka),1 kašika začina,600 ml vode,2 kašike pšeničnog griza (može i kukuruzno).