Posni slani rolat sa krompirom se priprema na sledeći način:
Krompir oljuštiti i obariti u slanoj vodi.
Posebno obariti spanać ili blitvu. Krompir i spanać ocediti od vode, pa sve zajedno propasirati, posoliti, pa oklagijom razvući u koru na nauljenoj foliji, posutoj susamom.
Obariti pirinač. Posebno skuvati šargarepe, pa ih iseckati na sitne kockice i pomešati sa barenim pirinčem, posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckane šampinjone, peršun, alevu papriku i beli luk.
Sve dobro promešati i ovom masom premazati koru od krompira i spanaća.
Uviti u rolat i ostaviti sa folijom u frižideru da se ohladi 2 sata.
Rolat premazati posnim majonezom, ukrasiti gustim kečapom i posuti susamom.
Sastojci za Posnu tortu sa žitom:
150 g spremljenog žita,
350 g oraha,
500 g kristal šećera,
375 g brašna,
250 g meda,
2,5 dl piva,
2 vanilin šećera,
1 kesica sode bikarbone,
malo muskatnog oraščića.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više