U posudu staviti 250 g brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i 1/2 kašičice sode bikarbone.
Sve ovo dobro promešati pa od ove mase ispeći tri kore i premazati filom.
Fil:
Ušpinovati 200 g kristal šećera sa 1 čašom vode, dodati 250 g mlevenih oraha, 3 štangle rastopljene čokolade i 1 kesicu vanilin šećera, pa sve dobro promešati i prohladiti.
Filovanu tortu premazati roze fondanom.
Fondan se pravi na sledeći način: 200 g šećera u prahu umutiti sa pola čaše vruće vode, pa dodati nekoliko kapi ekstrata od maline.
Sastojci za posne kakao keksiće sa višnjom:
1 šolja brašna od spelte,
1/2 šolje kakao praha,
1/2 šolje kokosovog šećera,
1/4 šolje kokosovog ulja (topljenog),
1/4 šolje biljnog mleka (npr. bademovo ili sojino),
1 kašičica ekstrakta vanile,
prstohvat soli,
suve višnje (bez koštica),
posna čokolada (izmrvljena) za posipanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više