Punjene lignje na mediteranski način se priprema na sledeći način:
Očistiti lignje i odstraniti krake.
Krake staviti sa strane, a lignje staviti u malo maslinovog ulja u koje smo dadali dva sitno naseckana čena belog luka, i ostavimo da se marinira najmanje pola sata.
Za to vreme sitno naseckati krake, pomešati ih sa prezlama, sitno naseckanim belim lukom, peršunom, maslinovim uljem, solju, biberom i vegetom.
Tom smesom napuniti lignje.
Tepsiju namastiti maslinovim uljem i sipati u nju paradajz iz konzerve.
Krompir oljuštiti i iseći, staviti u tepsiju i posuti vegetom.
Staviti sve da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Kada je krompir napola gotov, dodati lignje, preliti vinom i sve zajedno peći još oko pola sata.
Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom:
4 fileta brancina,
1 beli deo struka praziluka,
2 zelena limuna,
2 pomorandže,
2 struka mladog luka,
60 g posnog margarina,
100 ml riblje čorbe,
1 kašičica iseckanog vlašca,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više