4 komada bele ribe srednje veličine (idealna bi bila riba list),
2 glavice crnog luka,
1 limun,
2 dl belog vina,
malo peršuna,
so,
brašno,
margarin,
ulje.
Priprema:
Ribu očistiti i oprati, pa pažljivo oštrim nožem odvojiti meso od kostiju tako da se dobiju fileti.
Dobijene šnicle od ribe uviti u rolnice, pa ih probosti čačkalicom da se ne bi odmotale.
Poređati u malo nauljen pleh, pa ispeći u zagrejanoj rerni.
U dubljoj posudi rastopiti margarin, dodati brašno, so, sitno iseckan peršun i sitno isečen luk, pa sve dinstati na laganoj vatri uz stalno mešanje da ne zagori.
Na kraju naliti vino. Sos treba da bude srednje gustine.
Sa rolnica skinuti čačkalice, pa ih preliti sosom.
Služiti sa barenim pa prodinstanim spanaćem, prazilukom, limunom i začinima.
Sastojci za posno varivo od kelja:
1 glavica kelja,
2 šargarepe,
2 krompira,
1 veza paškanata,
1 crni luk,
2 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
1 šolja pasulja (crvenog, belog ili drugog, prethodno potopljenog),
1 litar posnog povrćnog bujona,
so i biber po ukusu,
suvi začin po ukusu,
sveži peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više