10 načina za pripremu ribe koje morate probati

17784
- Advertisement -

8. Marinirani smuđ

Marinirani smudj

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Potrebno je:

  • 4 fileta smuđa,
  • 300 g. pirinča,
  • 400 g. paradajza,
  • veća glavica luka,
  • 4 kašike ulja,
  • 50 g. margarina,
  • veza peršuna,
  • 50 ml belog vina,
  • dva-tri čena belog luka,
  • limun,
  • so,
  • biber.

Priprema:

  1. Komadima smuđa uklonite kožu, umotajte ih u kuhinjsku krpu da se osuše, položite ih na tanjir, posolite, pobiberite i prelijte uljem i vinom.
  2. Prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoje 60 minuta u frižideru.
  3. Za to vreme pirinač isperite u nekoliko voda, ocedite, prelijte sa 900 ml hladne vode i kuvajte na umerenoj temperaturi, pazeći da se ne raskuva.
  4. Kuvani pirinač ocedite, posolite, pobiberite, dodajte margarin, vratite na vrelu ringlu i mešajte minut-dva, pa ostavite sa strane.
  5. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite, isecite na veće komade i preručite u tiganj sa vrelim uljem i dinstajte desetak minuta.
  6. Pred kraj dinstanja dodajte iseckani beli luk, promešajte dva-tri puta, posolite, pospite iseckanim peršunom i sklonite s ringle.
  7. Mariniranu ribu stavite u vatrostalnu činiju, prelijte uljem, dodajte malo marinade i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  8. Pečenu ribu rasporedite u tanjire za serviranje, dodajte pirinač i dinstani paradajz, pospite iseckanim peršunom i ukrasite kolutićima limuna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Deset načina za pripremu ribe koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 608 Review(s)
- Advertisement -