10 načina za pripremu ribe koje morate probati

73297

2. Punjene lignje

Punjene lignje

- Advertisement -

Potrebno je:

  • 1,5 kg lignji,
  • glavica belog luka,
  • kapar,
  • so,
  • ulje,
  • peršunov list,
  • prezle,
  • brašno.

Priprema:

  1. Lignje očistiti, skinuti im tanku crnu kožicu, oprati ih, zatim izvući utrobu da lignje ostanu čiste i prazne.
  2. Posoliti ih i ostaviti da se dobro od vode ocede.
  3. Pipke koji su pri čišćenju lignji skinuti, sitno iseckati i ispržiti na ulju, u poklopljenom sudu.
  4. Iseckati sitno malo peršuna i glavicu belog luka.
  5. Kad su pipci proprženi, skinuti ih sa vatre i posuti sa dve kašičice prezli, dodati im peršun i luk, malo kapra i soli, pa celom ovom masom puniti lignje.
  6. Zakačiti otvor čačkalicama da nadev ne isteče.
  7. Uvaljati lignje u belo brašno i pržiti ih na vrelom ulju, na tihoj vatri, dok ne porumene.
9 od 10

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Deset načina za pripremu ribe koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 731 Review(s)