Posne seoske špagete se pripremaju na sledeći način:
Skuvajte testeninu u mnogo vode.
U međuvremenu paradajz isecite na kockice, tikvice narendajte, pa s protisnutim belim lukom i naseckanim ljutim papričicama propržite na maslinovom ulju.
Nalijte gustim sokom od paradajza, dodajte iseckane masline, posolite, pobiberite i kuvajte na tihoj vatri dok sok ne uvri malo.
Pred kraj kuvanja dodajte usitnjen peršun, bosiljak i ruzmarin.
Sklonite s vatre i pomešajte s kuvanom testeninom.
Sastojci za posnu pitu sa pečurkama:
300 g šampinjona,
crni luk,
so,
biber,
malo izmrvljenog bosiljka,
1/2 kg tankih kora,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više