Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način:
Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede.
Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
U izdinstani luk se sipa pirinač, prethodno otrebljen i opran, sve se to još malo dinsta, a zatim nalije oljuštenim i izrendanim paradajzom sa malo vode.
U ovu smesu se stavi dosta isečenog peršunovog lišća, malo mirođije i soli.
Oceđene tikvice se pune, a na kraju se svaka zatvori poklopcem – kriškom paradajza.
Tako pripremljene tikvice kuvaju se na plotni šporeta ili u rerni.
Tikvice se naliju vodom da ogreznu.
Kada su skoro gotove, preliju se sa još maslinovog ulja i oljuštenim i izrendanim paradajzom.
Kuvaju se još otprilike oko pola sata.
Gotove tikvice se pospu isečenim peršunovim lišćem.
Sastojci za posne energetske pločice:100g mekih ovsenih pahuljica,120g badema (moj je sirov, može i pečeni),30g suncokreta,30g suvih kajsija,50g kikirikija,1 kašika prepečene kinoe (kinou propržite na suvom tiganju, kao što se susam peče),200g sirovih urmi,6 kašika otopljenog kokosovog ulja,50g otopljene crne čokolade,1 kašika kakaoa,6 kašika agava sirupa.Za preliv:50-60g crne čokolade,1 kašika kokosovog ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više