u medjuvremenu očistite i operite peršun i iseckajte ga.
Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Stavite ga u činiju i pomešajte ga sa cimetom.
Operite paradajz i krastavce i isecite ih na kockice.
Procedite pšenicu i sastavite sa ostalim sastojcima.
Začinite mešavinom maslinovog ulja, sokom od limuna i solju.
Ostavite u frižider da odstoji. Ukusno je hladno.
Ovo jelo se služi na listovima zelene salate. Ako želite ranije da pripremite ovo jelo, so i limun stavite u poslednjem trenutku, pred posluženje. Za ovo jelo koristi se krupno mlevena pšenica, kao jedan od glavnih sastojaka bliskoistočne kuhinje.
Potrebno je:
1/2 kg svežeg paradajza ili 2-3 kašike paradajz pirea,
3 kašike ulja,
glavica crnog luka,
2 kašike brašna,
peršun,
1 celer,
so,
...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više