Naslovna Sastojci Dagnje

Posna jela sa sastojkom: dagnje

Ćufte od dagnji na hilandarski način

Ćufte od školjki na hilandarski način

Iz mora se, u Hilandaru, rekoh – jede sve. Recimo, školjke koje Evangelis zove „petilides”- su ustvari dagnje koje se kupuju i ovde kod nas. Školjke se najpre dobro operu i očiste, a potom se stavljaju u vrelu vodu da se otvore.
5 recepata za posne pizze koje morate probati

5 recepata za posne pizze koje morate probati

Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
riblja čorba na francuski način recept

Francuska riblja čorba

Sastojci za francusku riblju čorbu: 750 g ribe, 500 g dagnji, 2 živa raka (oko 500 g), 3 velike glavice crnog luka, 2 korena praziluka, 3 čena belog luka, 1 veza peršuna, 1 dl maslinovog ulja, 1/2 kašičice majčine dušice, 1/2 kašičice mirođije, 1 list lovora, 1 komadić kore od pomorandže, 2 kesice šafrana, 1/2 l belog vina, biber, so.
beli rizoto recept

Posni beli rižoto

Sastojci za posni beli rižoto: 200 g dagnji, 50 g lignji, 200 g pirinča, 1 dl belog vina, 1/2 kuvane šargarepe, 1/2 veze naseckanog peršuna, hladno ceđeno maslinovo ulje, 1/2 limuna, so.
brodet od skoljki na hilandarski nacin

Brodet od školjki na hilandarski način

Brodet od školjki na hilandarski način se priprema na sledeći način: Školjke (dagnje ili mušule) se dobro operu i očiste, zatim se, tako nekuvane, otvore i iz njih izvadi meso. Tako očišćeno meso stavlja se u blago posoljenu vodu i kuva dok skoro ne počne da se raspada.
posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
kremasti rizoto posnajela

Posni kremasti rižoto

Sastojci za posni kremasti rižoto: 2 šoljice pirinča, 2 veće glavice luka, čaša belog vina, 3 kašike maslinovog ulja, 1 l supe od povrća (u...
posna pica sa morskim plodovima recept

Posna pica sa morskim plodovima

Sastojci za posnu picu sa morskim plodovima: testo za picu, 1 konzerva sardele, 1 konzerva ringlica, nekoliko dagnji, 1 tegla račića u slanoj vodi, kečap za picu, nekoliko crnih maslina, 1 čen belog luka, kapar, origano, malo limunovog soka.
skoljke na bastovanski nacin recept

Školjke na baštovanski način

Sastojci za školjke na baštovanski način: 2 kg svežih dagnji, 500 g svežeg povrća (celer, praziluk, crni luk, šargarepa, paprika...), 50 g margarina, kašičica začina od povrća, sveže mleven beli biber, kašičica gustina, 2,5 dl belog vina.
dagnje na buzari

Dagnje na buzari

Sastojci za dagnje na buzari: 600-700 gr dagnji u školjki, 5 dl belog vina, malo maslinovog ulja, 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckanog, 2-3 čena belog luka, sitno iseckanog, 2 lovorova lista, biber u zrnu, so ili vegeta, sveže iseckan peršun.

Najpopularniji recepti

marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
corba-od-sampinjona-sa-belim-vinom

10 posnih čorbi koje morate probati

Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
posni-rolat-sa-sumskim-vocem

10 posnih slatkih rolata koje morate probati

Ovo su recepti za posne slatke rolate koje morate probati: 10. Rolat sa šumskim voćem 9. Rolat mačije oči 8. Francuski rolat 7. Rolat od suvog voća...