Oslić očistiti i iseći na komade, staviti ga u posudu i preliti sokom od limuna, posoliti, pobiberiti i staviti 2 kašike maslinovog ulja, crni luk isečen na kolutove i iseckan beli luk.
Sve izmešati i ostaviti da odstoji sat vremena na hladnom mestu.
Krompir oguliti i iseći na kriške, ocediti ga i prebaciti u đuveč u koji ste prethodno stavili 2 kašike maslinovog ulja.
Posoliti ga, pobiberiti, staviti kašičicu kurkume u prahu i seckani ruzmarin, pa sve dobro izmešati.
Kolutove crnog luka staviti po krompiru, a preko toga poređati komade oslića.
Sve to preliti sa 1,5 dl belog vina, poklopiti i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
Nakon toga skinuti poklopac i peći još 15 minuta da se jelo lepo zapeče.
Sastojci za posnu musaku od patlidžana:
800 g plavog patlidžana,
2 veće glavice luka,
2 šargarepe,
100 g pirinča,
4 paradajza,
pola kašičice bibera,
pola veze peršuna,
2 kašike maslinovog ulja,
origano,
suvi začin,
100 g brašna,
300 g rendanog biljnog sira.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više