Posna predjela

posna, predjela, posna predjela, predjela posna, hladna posna predjela, topla posna predjela, posna predjela recepti, recept za posno predjelo

namaz od nauta i susama recept

Posni namaz od nauta i susama

Sastojci za posni namaz od nauta i susama: 100 g nauta (sirove leblebije), sok od pola limuna, 3 čena belog luka, 20 g susama, morska so, biber, maslinovo ulje.
zapeceni-hleb-sa-povrcem-posni-kanape

Zapečeni hleb sa povrćem

Sastojci za zapečeni hleb sa povrćem: 8 kriški integralnog hleba, 1 zelena paprika, 1 manja tikvica, 2 paradajza, 1 kašičica seckanog vlašca, 1 čen belog luka, 100 g biljnog sira (od soje), 1 manja ljuta papričica, so, biber, maslinovo ulje.
Lisnate korpice sa paštetom od tunjevine

Korpice sa paštetom od tunjevine

Sastojci za korpice sa paštetom od tunjevine (za 10 korpica prečnika 7 cm): 2 konzerve tunjevine u komadu, 80 g maslina, bez koštice, 1 kašika senfa, 1 kašika posnog majoneza, malo rendane korice limuna, kašika seckanog svežeg peršuna, biber po ukusu, 500 g lisnatog testa.
pire od tunjevine u limunu

Pire od tunjevine u limunu

Sastojci za pire od tunjevine u limunu: 1 konzerva tunjevine, 2 manje glavice crnog luka, 90 g margarina, so, 1 kašičica soka od limuna, 2 limuna srednje veličine, masline za dekoraciju po želji.
brusketi sa maslinama i sremusem

Brusketi sa maslinama i sremušem

Sastojci za bruskete sa maslinama i sremušem: 1 hleb baget, 400 g posnog majoneza, pola veze sremuša (ili nekoliko čenova belog luka), 100 g crnih maslina, 100 g zelenih maslina, 1 mali crveni luk, so, biber, maslinovo ulje, peršun.
tuna bageti

Tuna bageti

Sastojci za tuna bagete: pola baget hleba, 1 konzerva tunjevine, nekoliko kašika paradajz pirea ili kečapa, 1 crvena paprika, 100-150 g kukuruza - iz konzerve ili kuvanog, sir od soje, po želji seckani mladi luk.
posna pasteta od pecuraka

Posna pašteta od pečuraka

Sastojci za posnu paštetu od pečuraka: 1/2 kg šampinjona, 100 g oljuštenog badema, pola veze peršuna, sok od pola limuna, 3 kašike ulja, 2-3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 50 g posnog majoneza.
sos od sljiva

Sos od šljiva

Sastojci za sos od šljiva: 15-20 šljiva, 6 čena belog luka, zgnječenog, 1 manji sitno seckan crveni luk, 1 kašičica rendanog đumbira, 1-2 kašičice soja sosa, 2 kašičice slatkog čili sosa, 1-2 čili papričice, naseckane (po želji).
prolecne rolnice

Posne prolećne rolnice

Sastojci za posne prolećne rolnice: pakovanje tankih kora za pitu, 100 g šargarepe, 100 g kupusa, 100 g celera, 100 g tikvica, soja sos, biber, so, ulje.
pasteta od haringe i lososa

Posna pašteta od haringe i lososa

Sastojci za posnu paštetu od haringe i lososa: 250 g dimljenog lososa, fileti od jedne dimljene haringe, kora od pola limuna, crni i beli biber, 250 g margarina.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -