Posno varivo od mlade kelerabe se priprema na sledeći način:
Iseći lišće od kelerabe na rezanca i obariti ga u osoljenoj prevreloj vodi.
Zatim oljuštiti glavicu kelerabe, iseći na uzane, duguljaste komade i spustiti, zajedno sa šargarepom, u sud u kome ste prethodno na ulju propržili 1/2 male glavice seckanog crnog luka.
Poklopiti i dinstati uz češće protresanje suda i dolivanje prokuvane vode ili supe.
Kad keleraba omekša, dodati oceđeno lišće i zapržiti tanjom, svetlom zaprškom.
Posoliti prema potrebi i kuvati još malo.
Pre iznošenja na sto umešati i malo sitno sečenog zelenog peršuna.
Sastojci za posni karfiol sa susamom: 1 srednji karfiol isečen na cvetove, 1/3 pirinčanog brašna, 1 kašika kukuruznog skroba, 1 kašičica ulja, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/3 - 1/4 šolje vode. Za sos: 1,5 kašike susamovog ulja, 1/4 šolje soja sosa, 1 kašika vinskog sirćeta, 1 mleveni sveži đumbir, 4-5 čena mlevenog belog luka, 2-3 kašike meda, 1 kašika kukuruznog skroba, 1/4 šolje vode.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više