Toplo predjelo sa lignjama i pasuljem

561
- Advertisement -

Toplo predjelo sa lignjama i pasuljem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Potrebno je:

  • 4 očišćene lignje,
  • 230 g pasulja iz konzerve,
  • ljuta papričica,
  • čen belog luka,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • dve-tri grančice bosiljka,
  • 0,5 dl belog vina,
  • 0,5 dl vode
  • so.

Priprema:

  1. Očišćene lignje isecite na kolutiće, a pipke na komadiće.
  2. Na vrelom ulju kratko propržite seckani beli luk, dodajte seckane lignje i pržite dva-tri minuta, uz stalno mešanje.
  3. Prelijte vinom, dodajte listiće bosiljka, seckanu papričicu i oceđen pasulj.
  4. Posolite, pobiberite, dolijte vodu i kuvajte još 5 minuta, uz stalno mešanje.
  5. Servirajte toplo sa prepečenim hlebom.
- Advertisement -