Punjeni plavi patlidžan se priprema na sledeći način:
Plavi patlidžan operite i skinite mu drške.
Svaki rasecite s jedne strane do ivice od jedan centimetar, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta.
Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.
Povrće očistite i operite.
Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite po ukusu i izmešajte.
Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, pa punjeni patlidžan poređajte u sud i nalijte presolcem.
Za presolac prokuvajte vodu sa soli i šećerom dok se so i šećer ne rastope, pa kada skinete sa vatre dodajte konzervans.
Poklopite i ostavite da tako stoji dva dana na sobnoj temperaturi, a onda stavite u frižider još dva dana.
Nakon toga odložite u ostavu za zimnicu, mada ovu salatu možete jesti i nakon nekoliko dana.
Sastojci za posnu pitu sa tunjevinom:
1 pakovanje posnih kora za pitu,
2 konzerve tunjevine,
1 crvena paprika (iseckana),
1 crni luk (sitno seckan),
1 šolja posnog paradajz soka,
1/4 šolje maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašičica origana,
1/2 šolje maslina (iseckanih).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više