- Advertisement -
Sastojci za tabule:
- 60 g pšenice,
- 2 paradajza,
- 2 krastavca,
- 200 g peršuna,
- 1 mala glavica crnog luka,
- sok od pola limuna,
- 100 ml maslinovog ulja,
- 1 kašičica cimeta,
- so.
Tabule se priprema:
- Potopite pšenicu u vodu.
- u medjuvremenu očistite i operite peršun i iseckajte ga.
- Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Stavite ga u činiju i pomešajte ga sa cimetom.
- Operite paradajz i krastavce i isecite ih na kockice.
- Procedite pšenicu i sastavite sa ostalim sastojcima.
- Začinite mešavinom maslinovog ulja, sokom od limuna i solju.
- Ostavite u frižider da odstoji. Ukusno je hladno.
Ovo jelo se služi na listovima zelene salate. Ako želite ranije da pripremite ovo jelo, so i limun stavite u poslednjem trenutku, pred posluženje. Za ovo jelo koristi se krupno mlevena pšenica, kao jedan od glavnih sastojaka bliskoistočne kuhinje.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 17 Review(s)
Tabule
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -