- Advertisement -
3. Domaći sok od cvekle, limuna, pomorandže i šargarepe
SASTOJCI ZA DOMAĆI SOK OD CVEKLE, LIMUNA, POMORANDŽE I ŠARGAREPE:
- 1 kg cvekle,
- 1 kg šargarepe,
- 1 kg limuna,
- 1 kg pomorandže,
- 4 l vode,
- 8 limuntusa,
- 3 kg šećera.
DOMAĆI SOK OD CVEKLE, LIMUNA, POMORANDŽE I ŠARGAREPE SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Oljuštiti i oprati cveklu i šargarepu pa ih izrendati na krupno rende i sipati u veću posudu.
- Limun i pomorandžu oprati, iseći i cele zajedno sa korom samleti na mašini za meso i dodati u posudu sa cveklom i šargarepom.
- U posudu dodati još 2 litre vode i 4 limuntusa. Sve izmešati i ostaviti da stoji 24h. U toku ta 24h poželjno je povremeno promešati.
- Nakon 24h tečnost iz posude dobro procediti pa u dobijeni sok dodati preostalih 2 l vode, 3 kg šećera i još 4 limuntusa.
- Dobro sve promešati i kada se istopi sav šećer, sipati u plasticčne ili staklene flaše. Dobićete oko 6,5-7 litara sirupa.
- U sok ne ide konzervans, a da bi ga što duže čuvali, flase (plastične) staviti u zamrzivač i vaditi po potrebi.
- Pre služenja sok razblažiti po ukusu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 233 Review(s)
10 domaćih sokova koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -