Riba i morski plodovi

riba, morski plodovi, jela od ribe, priprema jela od ribe, recepti za jela od ribe, riba recepti, recepti za pripremu ribe, spremanje jela od ribe, morski plodovi recepti, jela od morskih plodova

brancin sa povrcem

Brancin sa povrćem

Sastojci za brancin sa povrćem: 4 manja brancina, prstohvat soli, 2 kašičice suvog začina, 4 kašike limunovog soka, 4 kašike maslinovog ulja. Za prilog: 200 g kuvanog kukuruza, 200 g kuvanog brokolija, 100 g kuvane šargarepe, pečurke, malo soli, kašika maslinovog ulja.
orade sa blitvom posno

Orade sa blitvom

Sastojci za orade sa blitvom: 2 orade, 200 ml belog vina, 1 manja glavica belog luka, 150 ml maslinovog ulja, so, biber, vegeta, grančica ruzmarina, 500 g blitve, 400 g krompira, 2 čena belog luka.
riba punjena povrcem recept

Riba punjena povrćem

Sastojci za ribu punjenu povrćem: dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka), 1 kg krompira, 300 g šargarepe, 250 g smrznutog graška, 2-3 manje glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke, veza peršuna, 3-4 kašike ulja, limun, biber, so, pomorandža.
pljeskavice-od-ribe recept

Pljeskavice od ribe

Sastojci za pljeskavice od ribe: 1,5 kg ribe, so, biber, lorber, 1 glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, peršun, prezla, ulje, brašno.
Djuveč sa somovinom recept

Đuveč sa somovinom

Sastojci za đuveč sa somovinom: 750 g somovine, 1 dl ulja, 2 veće glavice crnog luka, 2 paprike iz turšije (ili sveže), 2 krompira, kašičica soli, biber, šoljica pirinča, 1 paradajz, peršunov list, kašičica aleve paprike.
posna pita od sardela

Zapečene sardele

Sastojci za zapečene sardele: 1,2 kg svežih sardela, 2 kašike kapra, 1 veza peršuna, 2 čena belog luka, 1 limun, 2 crvene paprike, 2 grančice majčine dušice, 500 g krompira, ulje, so, biber.
hladne-skuse recept

Hladne skuše

Sastojci za hladne skuše: manja glavica crnog luka, sveža babura, 300 g paradajza, 5 manjih skuša, limun, so, mleveni biber, čaša belog vina, malo vinskog sirćeta, maslinovo ulje, peršun.
posna-zakuska-od-riblje-ikre

Posna zakuska od ikre

Sastojci za posnu zakusku od riblje ikre: 400 g ikre, sok od 1 limuna, 1/2 glavice crnog luka, so, aleva paprika, ulje, vegeta.
punjeni-saran recept

Punjeni šaran

Sastojci za punjenog šarana: 4 očišćena šarana srednje veličine, 200 g pirinča, 2 manje glavice luka, veći koren celera sa listovima, 100 ml belog vina, 4 "čeri" paradajza za dekoraciju, ulje, so, biber.
marinirani smudj

Marinirani smuđ

Sastojci za mariniranog smuđa: 4 fileta smuđa, 300 g pirinča, 400 g paradajza, veća glavica luka, 4 kašike ulja, 50 g margarina, veza peršuna, 50 ml belog vina, dva-tri čena belog luka, limun, so, biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -