Zubatac sa prelivom od senfa se priprema na sledeći način:
Očistiti, posoliti i osušiti 1 kg zubaca.
Preliti ga sokom od 1/2 limuna.
U međuvremenu skuvati marinat od ostatka limunovog soka, šolje sirćeta, bibera u zrnu, veze zeleni za supu, 1 glavice sitno seckanog crnog luka, tri čena belog luka i lovorovog lista.
Kad uzavri, spustiti unutra ribu i kuvati je u marinatu na laganoj vatri, oko pola sata.
Sastojci za posnu zelenu čorbu sa pirinčem:
400 g spanaća,
šoljica pirinča,
glavica crnog luka,
1 šargarepa,
1/2 kašičice aleve paprike,
4 kašike ulja,
kašika brašna,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više