- Advertisement -
4. Pšenica
- Ima sličan ukus kao mlad kukuruz.
- Može se koristiti čim isklija, a može se sačekati da izdanak dosegne dvostruku veličinu zrna.
- Kako se pojavljuje koren nove biljčice, tako ona gubi hranljivu vrednost i ukus.
- Naklijalo seme se može jesti u svežem stanju, a od njega se može napraviti i ukusna poslastica tako da se samelje i potom doda rendana šargarepa, jabuka, dve kašike oraha, slatko od trešanja, med i sl.
Pirinač
- Treba koristiti nepolirani pirinač.
- Naklijanje se vrši na temperaturi višoj od 21 stepen.
- Neutralnog je ukusa i može se dodavati u razne salate.
Soja
- Obzirom da je zrno soje krupnije od drugih, treba ga namakati najmanje 12 sati.
- Za klijanje soje potrebno je češće ispiranje zrna i izdanaka čim se pojave.
- Mogu se jesti između 4 i 6 dana, kada je izdanak narastao 5 do 7 cm dužine.
- Sirovi se mogu koristiti, ali su malo oporog ukusa, a kada se 10 do 15 minuta prokuvaju sasvim mogu da zamene meso u gulašima i varivima.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 196 Review(s)
6 načina za pripremu sirove hrane
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -