- Advertisement -
Sastojci za posne pogačice sa kikirikijem:
Za testo:
- 1kg mekog brašna (možete kombinovati sa speltinim brašnom),
- 40g svežeg kvasca,
- 300ml toplog biljnog mleka,
- 400ml tople vode,
- 1 kašika smeđeg šećera,
- 1 kašičica himalajske soli.
Za kikiriki fil:
- 300g neslanog i nemasnog pečenog kikirikja (blanširanog),
- 130g posnog margarina,
- himalajske soli i bibera po ukusu,
- posni majonez za premazivanje i susam ili semenke za posipanje.
Posne pogačice sa kikirikijem se pripremaju na sledeći način:
- Kvasac, smeđi šećer i so umutiti u toplo biljno mleko i pustiti kvasac da se aktivira tj. da zapeni.
- Od brašna, nadošlog kvasca i tople vode umestiti meko testo, a potom ga ostaviti na toplom, dok se ne duplira.
- Kikiriki treba samleti, a možete ostaviti i koji krupniji komadić.
- Dodati soli i bibera da bude prilično začinjeno, čak za nijansu i više nego što želite. To će se ujednačiti sa testom koje nije slano.
- Kikiriki pomešajte sa omekšalim maslacem. Dobićete mek namaz.
- Naraslo testo izručiti iz posude i na pobrašnjenoj podlozi razviti na 1 cm debljine.
- Premazati ga začinjenim filom od kikirikija, a onda presaviti kao pismo kad slažete (kao za lisnato testo).
- Složeno testo ostaviti da odmara dvadesetak minuta, pa ga opet razviti na oko 1cm debljine, zatim presaviti i ostaviti opet da odmara.Ovaj proces ponoviti još jednom ili dvaput.
- Kada poslednji put razvijete testo, neka bude oko 2cm debljine te onda secite željene oblike pogačica.Možete kvadrate, trouglove ili krugove.
- Pogačice ređati na papir za pečenje te ih ostaviti oko 45minuta da narastaju.
- Premazati ih razmućenim veganskim majonezom i posuti semenjem po želji.
- Peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-200c, dok ne porumene.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posne pogačice sa kikirikijem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -