- Advertisement -
Sastojci za posne tikvice punjene pečurkama:
- 4 srednje tikvice,
- 250 g svežih pečuraka (šampinjoni, vrganji),
- 1 crni luk, sitno seckan,
- 2 čena belog luka, sitno seckana,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika sitno seckanog peršuna,
- so i biber po ukusu.
Posne tikvice punjene pečurkama se pripremaju na sledeći način:
- Tikvice operite, presecite po dužini na pola i izdubite sredinu, ostavljajući oko 1 cm debelu koru. Izdubljeno meso tikvica sitno iseckajte i ostavite sa strane.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni i beli luk. Pržite dok ne postanu staklasti.
- Dodajte sitno seckane pečurke i meso tikvica. Pržite dok povrće ne omekša i sva tečnost ne ispari.
- Sklonite tiganj sa vatre, dodajte peršun, so i biber po ukusu.
- Tikvice napunite pripremljenom smesom, poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok tikvice ne omekšaju i lagano porumene.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posne tikvice punjene pečurkama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -