Naslovna Sastojci Vegeta

Posna jela sa sastojkom: vegeta

djuvec od boranije

Postan đuveč od boranije

Sastojci za postan đuveč od boranije: 500 g boranije, 500 g paradajza, 3 glavice crnog luka, peršun, ulje, so, biber, začin C.
testenina sa morskim plodovima

Posna testenina sa morskim plodovima

Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima: 1 praziluk, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 dl ulja, 1 pakovanje zamrznutih morskih plodova, 300 g šampinjona, 100 g crnih maslina, 1 kašičica čili papričice (u prahu), pola kašičice aleve paprike, kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu), biber, so, vegeta, 1-2 kašičice šećera, belo vino 2.5 dl, 1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora), 100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
zapecena sarma sa listovima svezeg kupusa

Zapečena posna sarma od svežeg kupusa

Sastojci za zapečenu posnu sarmu od svežeg kupusa: Za kupus: 1,5 kg svežeg kupusa, kašika kima, kašika soli, voda i velika šerpa. Za fil: 200 ml ulja, 1 crni luk (može i više), 4 šargarepe, 2 krompira, koren, stabljika i list celera, 2 manje tikvice, 2-3 kašike paradajz pirea, začin C, vegeta, so, biber, povrtna kocka za supu, veza svežeg peršuna, bosiljak, ruzmarin, do 700 ml vode, 200 g pirinča, ulje za premazivanje, kim za posipanje.
posna pita sa krompirom

16 posnih slanih pita koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
pijani sampinjoni

Pijani šampinjoni

Sastojci za pijane šampinjone: pakovanje šampinjona, 3 glavice crnog luka, čen belog luka, šargarepa, sveža paprika, vegeta, biber, lovorov list, ulje, belo vino po želji.
posne sarmice od blitve

Posne sarmice od blitve sa nanom

Za sarmice od blitve potrebno je: 1 kg blitve, 1 velika šargarepa (rendana), 400 g paradajza (rendanog), 250 g pirinča, 1 kašika mirođije, 1 glavica crnog luka, maslinovo ulje, so, biber, nana, vegeta
zapecena boranija

Posna zapečena boranija

Sastojci za posnu zapečenu boraniju: 1 kg žute ili zelene boranije, 2 glavice crnog luka, 3 kom. šargarepe, 1 kom. peršuna (koren), 1 manji celer, 3-4 kom. paradajza, veza peršunovog lista, 4-5 češnjeva belog luka, so, biber, začin C, 1 kašičica djumbira u prahu, ulje 1-1,5 dcl, kašika aleve paprike.
Brza paradajz čorba recept

Brza paradajz čorba

Sastojci za brzu paradajz čorbu: 1 supena kašika ulja, 1 supena kašika brašna, 1 supena kašika šećera, 1 litar vode, 1/2 litre kuvanog paradajza, 1 paprika, 1 kašičica začina (začin C, vegeta i sl.), seckan peršunov list, po želji rezanci ili sojine ljuspice.
Posna čorba od karfiola sa grizom na vodi recept

Posna čorba od karfiola na vodi

Sastojci za posnu čorbu od karfiola na vodi: glavica karfiola, griz, vegeta ili začin c, voda, peršun po zelji.
djuvec sa ribom recept

Đuveč sa ribom

Sastojci za đuveč sa ribom: 300 g ulja, 200 g pirinča, 1 kg ribe, 1 kg crnog luka, aleva paprika, so, biber, vegeta.

Najpopularniji recepti

posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
posni-rolat-sa-sumskim-vocem

10 posnih slatkih rolata koje morate probati

Ovo su recepti za posne slatke rolate koje morate probati: 10. Rolat sa šumskim voćem 9. Rolat mačije oči 8. Francuski rolat 7. Rolat od suvog voća...