- Advertisement -
1. Detelina (lucerka plava)
- Ova vrsta je najbolja za klijanje, a može se koristiti i obična, samo da seme nije tretirano preparatima za setvu.
- Ona najviše klija, daje dugačke (3-5 cm) tanke mladice slatkastog ukusa.
- Klijaju za 3 do 5 dana.
Sve izdanke možete, ako su vam jaki za upotrebu u svežem stanju, malo prokuvati, neke je dovoljno i samo popariti vrelom vodom, a do recepata za pripremanje jela od njih doći ćete vremenom, kombinujući ih jedne sa drugim ili sa ostalim povrćem u svežem obliku ili kao variva, salate ili kao ukusne poslastice.
Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu.
Iz kuvara Manastira Rukumija
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 196 Review(s)
6 načina za pripremu sirove hrane
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -