Naslovna Posna glavna jela Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem

Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem

Ako volite kinesku hranu ovo je originalni recept iz čuvenog kineskog restorana. Može se pripremiti i sa bukovačama. Nije skupo, ukusno je, čak i ko ne posti ješće ga sigurno.

Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem
Foto: Đorđe Sanja Firanji

Sastojci za posne odreske soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem:

  • 100 g sojinih odrezaka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 paprika,
  • pola glavice kupusa manjeg ili 300 g
  • 50 g kikirikija,
  • 200 g pirinča,
  • biljni začini,
  • gustin,
  • soja sos,
  • djumbir,
  • vegeta,
  • biber.
Foto: Đorđe Sanja Firanji

Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem se pripremaju na sledeći način:

  1. Sojine odreske obariti u slanoj vodi 15 minuta. Posle procediti i ostaviti da se malo ohlade. Zatim, iseckati na kockice i marinitati sa 2 kašike gustina, 2 kašikice djumbira, 3 kašike soja sosa, 1 kašikica vegete, malo bibera. Promešati i ostaviti u frižideru 4 sata. Može i celu noć.
  2. Povrće iseckati uzdužno, na prutiće. U zagrejanom tiganju peći prvo sojine odreske 10 minuta, mešati dok ne potamne.
  3. Izvaditi i staviti naseckano povrće. Peći 20 minuta da bude sa svih strana pečeno. Znaćete kad povrće se lako savija pogotovo šargarepa i paprika.
  4. Dodati kikiriki.
  5. U većoj čaši u 2 dl mlake vode dodati 2 kašike gustina, 2 kašikice djumbira, 1 kašikica vegete, dobro promešati. Preliti u tiganj sa povrćem.
  6. Od 3 do 5 minuta sve to dinstati i staviti na poslužavnik sa sojinim odrescima.
  7. Pirinač obariti. Kupus salata iseckati staviti klasičan dresing i posuti sa malo susama.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
5 Based on 2 Review(s)

Exit mobile version