Posni pilav sa pečurkama

1833
- Advertisement -

Posni pilav sa pečurkama

Advertisements

Sastojci za posni pilav sa pečurkama:

  • 250 g pirinča,
  • 200 g šampinjona ili drugih pečuraka po izboru,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 litra povrćnog bujona,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika svežeg peršuna, seckanog.

Posni pilav sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta.
  3. Dodajte seckane pečurke i pržite dok ne puste vodu i omekšaju, oko 10 minuta.
  4. Dodajte sitno seckani beli luk i šargarepu, pržite još 5 minuta.
  5. Dodajte opran pirinač i pržite ga sa povrćem 2-3 minuta dok ne postane staklast.
  6. Sipajte povrćni bujon, smanjite temperaturu i pokrijte šerpu.
  7. Kuvajte pilav na laganoj vatri oko 20 minuta ili dok pirinač ne upije sav bujon.
  8. Dodajte so, biber i seckani peršun po ukusu.
  9. Pre serviranja, ostavite pilav da odstoji pokriven još 5 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pilav sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -