- Advertisement -
Sastojci za posni pilav sa pečurkama:
- 250 g pirinča,
- 200 g šampinjona ili drugih pečuraka po izboru,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 šargarepa,
- 1 litra povrćnog bujona,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu
- 1 kašika svežeg peršuna, seckanog.
Posni pilav sa pečurkama se priprema na sledeći način:
- U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi.
- Dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta.
- Dodajte seckane pečurke i pržite dok ne puste vodu i omekšaju, oko 10 minuta.
- Dodajte sitno seckani beli luk i šargarepu, pržite još 5 minuta.
- Dodajte opran pirinač i pržite ga sa povrćem 2-3 minuta dok ne postane staklast.
- Sipajte povrćni bujon, smanjite temperaturu i pokrijte šerpu.
- Kuvajte pilav na laganoj vatri oko 20 minuta ili dok pirinač ne upije sav bujon.
- Dodajte so, biber i seckani peršun po ukusu.
- Pre serviranja, ostavite pilav da odstoji pokriven još 5 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posni pilav sa pečurkama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -