Ribu očistiti, oprati i ako je krupnija iseći na komade.
Obavezno tibi izvaditi škrge da meso ne povuče gorak ukus.
Ribu uvaljati u brašno, pa je propržiti na vrelom ulju s obe strane da porumeni.
Dodati lignje isečene na rezance, račiće oceđene od vode u kojoj su konzervirani, na rebra iseckan crni luk, sitno iseckan beli luk, oguljen i isečen paradajz, odnosno paradajz pire, seckan peršun, lorber, biber u zrnu i soli prema ukusu.
Doliti toliko vode da jelo tek ogrezne, pa kuvati na tihoj vatri.
Kad je jelo napola kuvano, doliti vino, pa još kuvati 30 min na tihoj vatri uz povremeno protresanje posude, jer se brodet ne sme mešati.
Sastojci za posnu zakusku od bundeve i ječma:
300 g očišćenog ječma,
750 ml vode,
1 kg bundeve,
ulje,
so i biber.
Za aromatične orahe:
100 g oraha u zrnu,
kašika smeđeg šećera,
kašika ljute papričice u prahu,
prstohvat muskatnog oraha u prahu,
prstohvat korijandera u prahu
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više