Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil.
Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.
Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C.
Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.
Sastojci za posnu štrudlu sa džemom na vodi: 430 do 450 g brašna, 300 ml tople vode, kesica suvog kvasca, prstohvat šećera, kesica vanil šećera, džem.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više