- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku od pečenih paprika:
- 6-8 crvenih pečenih paprika,
- 4 krompira, oljuštena i isečena na tanke kriške,
- 2 šargarepe, isečene na kolutove,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 3 čena belog luka, sitno iseckana,
- 200 ml paradajz sosa,
- 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo, itd.),
- 2 kašike brašna,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za dekoraciju.
Posna musaka od pečenih paprika se priprema na sledeći način:
- Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih iseckajte na tanke kriške i kolutove. Pecite ih u rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne omekšaju.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajte brašno i kratko propržite, zatim dodajte paradajz sos i biljno mleko, mešajući dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu.
- U podmazan pleh složite red krompira, zatim šargarepe, pečene paprike, pa prelijte sosom. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke.
- Musaku pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta, dok se lepo ne zarumeni.
- Poslužite toplu, uz sveži peršun kao dekoraciju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna musaka od pečenih paprika
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -