- Advertisement -
10. Posna doboš torta
Sastojci za posnu Doboš tortu:
- 150 g + 100 g šećera u prahu,
- 250 g mlevenih oraha,
- 250 g brašna,
- 200 g + 100 g šećera,
- 3 šoljice meda,
- 3 štangle čokolade,
- šoljica kisele vode,
- vanilin šećer,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- ekstrat od maline.
Posna Doboš torta se priprema na sledeći način:
- Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom i sodom bikarbonom.
- Dobro izmešati, ispeći 10 tankih kora u pomašćenom i brašnom posutom plehu.
- Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, kesicu vanilin šećera.
- Sve dobro izmešati i prohladiti.
- Fondan se pravi na sledeći način: 100 g kristal šećera prokuvati sa malo vode, skinuti sa vatre i mešati sve dok se ne ohladi, a zatim postepeno dodavati 100 g prah šećera uz neprekidno mešanje.
- Kada se masa ujednači dodati nekoliko kapi ekstrata maline.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2958 Review(s)
Deset posnih torti koje morate probati
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -