Posna zapečena boranija se priprema na sledeći način:
U zagrejano ulje, dodati sitno seckani crni luk, šargarepu sečenu na kolutove, a peršun i celer iseckati sitno.
Disnstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dodavanje vode.
Kada sastojci malo omekšaju, dodaje se boranija, kašika aleve paprike, sve se izmeša i nalije vodom da ogrezne.
Poklopi se i lagano dinsta oko 1 h.
Pred kraj dodati so, biber, začin C i djumbir u prahu.
U pleh ili vatrostalnu posudu izliti sadržaj i voditi računa da ima dovoljno tečnosti, dodati sitno seckani beli luk i peršunov list, malo izmešati i odozgo poredjati kolutove paradajza.
Staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni i peći oko 45 min.
Sastojci za posni rolat sa somovinom i oslićem:
1 kg fileta somovine,
500 g fileta oslića,
300 g obarenog pirinča,
1 veći struk praziluka,
1 veća glavica crnog luka,
5 čena belog luka,
so,
biber,
začin,
1 kašičica sode bikarbone,
2 fileta pečene crvene paprike,
200 g posnog dimnjenog kačkavalja,
300 g pečuraka,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više