Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom i sodom bikarbonom.
Dobro izmešati, ispeći 10 tankih kora u pomašćenom i brašnom posutom plehu.
Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, kesicu vanilin šećera.
Sve dobro izmešati i prohladiti.
Fondan se pravi na sledeći način: 100 g kristal šećera prokuvati sa malo vode, skinuti sa vatre i mešati sve dok se ne ohladi, a zatim postepeno dodavati 100 g prah šećera uz neprekidno mešanje.
Kada se masa ujednači dodati nekoliko kapi ekstrata maline.
Sastojci za posnu čorbu od spanaća (zelja, blitve):
500 g spanaća (zelja, blitve),
2 kašike ulja,
glavica crnog luka,
kašika brašna,
sirće,
kašika začina od povrća,
kašičica aleve paprike,
3 čena belog luka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više