- Advertisement -
8. Pita sa bundevom
Potrebno je:
- 800 gr tankih kora za pitu,
- 1 kg bundeve,
- vanilin šećer po želji,
- cimet po ukusu,
- 3 kašike ulja,
- šećer,
- šećer u prahu.
Priprema:
- Očišćenu i izrendanu bundevu, na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje, prodinstati sa tri kašike ulja i šećerom.
- Na radnoj površini ređati po tri kore, svaki red poprskati mešavinom vode i ulja.
- Odozgo stavljati nadev od bundeve po ivici, posuti cimetom po želji, urolati pa ređati u nauljen pleh.
- Peći pitu na umerenoj temperaturi oko 30 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno rumenu boju.
- Izvaditi da se ohladi, iseći na parčad, posuti šećerom u prahu pa služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
10 posnih slatkih pita koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -