Šlive oprati, očistiti od koštica i sa malo šećera propržiti na niskoj temperaturi.
Šljive dinstati dok ne omekšaju, vodeći računa da se ne raspadnu.
Na radnoj površini ređati po tri kore, svaki red poprskati mešavinom vode i ulja, a odozgo stavljati nadev od šljiva po ivici, posuti mlevenim orasima, zatim urolati pa ređati u pouljen pleh.
Peći pitu na umerenoj temperaturi oko 30 minuta pa izvaditi iz rerne.
Dok je pita još vruća, zaliti je sirupom koji je stao od dinstanja šljiva, iseći na parčad pa servirati.
Sastojci za mornarsku salatu:
12 sardela iz salamure (ili konzerve),
3 sveže crvene paprike,
200 g spanaća,
1 krastavac (može i kiseli),
2 glavice crnog luka,
šaka maslina,
6 paradajza,
2-3 čena belog luka,
1 limun i sok od 1 limuna,
4 kašike maslinovog ulja,
100 g boranije,
kapar,
majoran,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više