10 posnih slatkih pita koje morate probati

37344
- Advertisement -

6. Posna pita sa višnjama

Posna pita sa visnjama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 2 šolje brašna (šolja od 2 dl),
  • 1 šolja narendanog biljnog margarina,
  • 1 dl mlake vode,
  • malo soli.

Za nadev:

  • 500 g očišćenih višanja,
  • 1/2 šolje šećera,
  • 1/2 limuna (sok i kora),
  • 2 kašike brašna,
  • prah šećer,
  • komadić margarina.

Priprema:

  1. U posudu za mešanje stavite brašno, narendan margarin i malo soli.
  2. Dobro izmešajte, da se margarin potpuno sjedini sa brašnom, pa ulijte mlaku vodu.
  3. Izradite kompaktno testo.
  4. Podelite ga na dva jednaka dela, oblikujte kugle i stavite u posudu, pa pokrijte salvetom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko pola sata.
  5. Istovremeno, na umerenoj temperaturi, od višanja i šećera skuvajte kompot, pa dodajte sok i koru limuna, brašno i margarin.
  6. Kuvajte još neko vreme uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa sklonite sa ringle.
  7. Okrugli kalup za kolače ovlaš namažite uljem i u njemu rastanjite jedan deo prethodno rastanjenog testa.
  8. Pažljivo oborite ivice na dno posude.
  9. Unutra stavite prethodno pripremljen i prohlađen nadev od višanja.
  10. Preko nadeva pažljivo stavite drugi, rastanjeni deo testa.
  11. Vrhom oštrog noža zasecite testo na sredini, da se patišpanj ne bi odvojio od nadeva tokom pečenja.
  12. Pripremljenu pitu od višanja pecite u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi, dok ne dobije zlatno-rumenu boju.
  13. Izvadite ga da se ohladi i pospite prah šećerom pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
10 posnih slatkih pita koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 997 Review(s)
- Advertisement -