- Advertisement -
4. Rolat sa kokosom
Potrebno je:
- 2 lista oblande
Za prvi fil:
- 1 dl vode,
- 200 g šećera,
- 150 g margarina,
- 200 g kokosovog brašna.
Za drugi fil:
- 2 dl vode,
- 200 g šećera,
- 150 g margarina,
- 300 g mlevenog keksa,
- kakao (2 kašike).
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade,
- 50 g margarina.
Priprema:
- Oblande umotati u vlažne platnene salvete da omekšaju.
- Za prvi fil prokuvati vodu, šećer i margarin, a zatim dodati kokos. Dobro promešati i ujednačiti masu.
- Za drugi fil prokuvati vodu, šećer i margarin. Pomešati keks i kakao, dodati masi promešati i sjediniti.
- Oba fila podeliti na dva jednaka dela, pa filovati polovinu jedne oblande jednim filom , a drugu polovinu drugim.
- Pažljivo uviti rolat.
- Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko rolata.
- Ostaviti da se glazura stegne.
- Na isti način obraditi drugi list oblande.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 817 Review(s)
10 posnih slatkih rolata koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -