U jedan sud staviti 200 gr brašna, 50 gr šećera, malo sode bikarbone, istucati karanfilić i cimet, sok i koru od jednog limuna, 50 gr samlevenih oraha, 2 kašike meda, pa sve zajedno umutiti i ostaviti pola sata da odstoji.
Potom testo izručiti na sto, oklagijom razvući testo, ne pretanko, pa vaditi od testa pogačice.
Pogačice poređati na pleh, staviti u pećnicu i peći na umerenoj temperaturi.
Sastojci za riblju čorbu od oslića, skuše i haringe:
100 g oslića,
100 g skuše,
100 g haringe,
1 šargarepa,
1 suva paprika,
oko 20 g praziluka,
glavica belog luka,
ljuta papričica,
list nane (1 kašičica),
list peršuna,
glavica crnog luka,
3 kašičice aleve paprike,
2 kašičice začina od sušenog povrća,
kim,
3 sitno seckana oraha,
1 kašika brašna,
šoljica ulja,
biber,
so,
2 šoljice soka od paradajza.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više