Za zapršku: 2 manje glavice luka, kašika kukuruznog brašna, kašičica paprike u prahu i ulje.
Priprema:
Ribu prelijte vodom, dodajte so, biber u zrnu, lorberov list i kuvajte dok ne omekša.
Skuvanu ribu ocedite i pažljivo očistite od kostiju, a vodu u kojoj se kuvala sačuvajte.
Izmiksajte zajedno sa sardinama.
Dodajte pirinač, seckani luk, izrendanu šargarepu, krompir, suvi začin i biber i sve dobro promešajte.
Na sredinu većih listova kiselog kupusa stavljajte pripremljen nadev, uvijajte sarme i ređajte ih u uljem podmazan pleh.
Posebno, na vrelom ulju propržite seckanu glavicu luka, dodajte kukuruzno brašno i papriku u prahu, mešajte minut-dva i prelijte preko sarmi.
Nalijte vodom u kojoj se kuvala riba, prekrijte listovima kupusa, pritisnite da sarme ne isplivaju na površinu, poklopite i krčkajte dva-tri sata na sasvim slaboj temperaturi.
Sastojci za posne knedle sa kiselim kupusom i šljivama:
Za knedle:
2 šolje krompira,
2 šolje posnog brašna,
1/2 šolje griza,
prstohvat soli,
2 kašike maslinovog ulja.
Za punjenje:
1 šolja kiselog kupusa,
1 šolja posnih suvih šljiva.
Za posni sos:
1 glavica crnog luka,
2 šargarepe,
1 lovorov list,
so i biber po ukusu,
2 kašike paradajz pirea,
1/2 šolje posnog kiselog mleka ili jogurta,
2 kašike posnog margarina ili maslinovog ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više