Za zapršku: 2 manje glavice luka, kašika kukuruznog brašna, kašičica paprike u prahu i ulje.
Priprema:
Ribu prelijte vodom, dodajte so, biber u zrnu, lorberov list i kuvajte dok ne omekša.
Skuvanu ribu ocedite i pažljivo očistite od kostiju, a vodu u kojoj se kuvala sačuvajte.
Izmiksajte zajedno sa sardinama.
Dodajte pirinač, seckani luk, izrendanu šargarepu, krompir, suvi začin i biber i sve dobro promešajte.
Na sredinu većih listova kiselog kupusa stavljajte pripremljen nadev, uvijajte sarme i ređajte ih u uljem podmazan pleh.
Posebno, na vrelom ulju propržite seckanu glavicu luka, dodajte kukuruzno brašno i papriku u prahu, mešajte minut-dva i prelijte preko sarmi.
Nalijte vodom u kojoj se kuvala riba, prekrijte listovima kupusa, pritisnite da sarme ne isplivaju na površinu, poklopite i krčkajte dva-tri sata na sasvim slaboj temperaturi.
Sastojci za posne pečurke sa sosom od avokada:
250 g seckanih pečuraka,
3 kašike maslinovog ulja,
biber,
so,
1/2 dl belog vina,
2-3 zrela ploda avokada,
sok od 1 limuna,
2 velike kašike paradajz pirea,
pola glavice sitno iseckanog crnog luka,
četvrtina sveže ljute papričice,
kašika sitno izdrobljenog lista korijandera.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više