Skuvati pasulj i sačuvati oko 2 šolje vode u kojoj se pasulj kuvao (najbolje voda sa dna posude, jer sadrži više taloga).
Namazati pleh uljem. U tiganju propržiti na ulju luk isečen na tanka rebarca.
Dodati kuvan pasulj i sve dobro promešati.
Ako se želi ljut prebranac, dodati sitno iseckanu ljutu papričicu. Zatim sve prebaciti u pleh, dodati oko 2 šolje tečnosti u kojoj se kuvao pasulj i peći na umerenoj vatri oko 30 minuta.
Dodavati još vode ili tečnosti od pasulja u toku pečenja ako se pasulj mnogo suši. Peći poklopljeno.
Sastojci za posne lisnate štapiće sa tahinijem:
Za lisnate štapiće:
1 pakovanje lisnatog testa (posnog),
1 kašika maslinovog ulja,
susam za posipanje,
so po ukusu.
Za tahini sos:
2 kašike tahini paste,
2 kašike limunovog soka,
1 čen belog luka, sitno iseckan,
2-3 kašike vode (ili više po potrebi),
so i biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više