Posna jela za posnu slavu

38637
- Advertisement -

5. Pasulj prebranac

Prebranac

Advertisements

Potrebno je:

  • 400 g pasulja,
  • 3 glavice luka,
  • 1 šargarepa,
  • so,
  • biber,
  • ulje.

Priprema:

  1. Oprati i potopiti pasulj da stoji dva sata.
  2. Skuvati pasulj i sačuvati oko 2 šolje vode u kojoj se pasulj kuvao (najbolje voda sa dna posude, jer sadrži više taloga).
  3. Namazati pleh uljem. U tiganju propržiti na ulju luk isečen na tanka rebarca.
  4. Dodati kuvan pasulj i sve dobro promešati.
  5. Ako se želi ljut prebranac, dodati sitno iseckanu ljutu papričicu. Zatim sve prebaciti u pleh, dodati oko 2 šolje tečnosti u kojoj se kuvao pasulj i peći na umerenoj vatri oko 30 minuta.
  6. Dodavati još vode ili tečnosti od pasulja u toku pečenja ako se pasulj mnogo suši. Peći poklopljeno.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna jela za posnu slavu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 624 Review(s)
- Advertisement -