- Advertisement -
7. Predjelo: Paprike punjene tunjevinom
Potrebno je:
- 4 babure,
- 1 konzerva tunjevine,
- 2 zrela paradajza (može i paradajz pire),
- 1 manji krompir,
- sredina jedne kriške hleba,
- 1 veća glavica crnog luka,
- 2-3 čena belog luka,
- 1/2 korena celera,
- 1/2 šoljice ulja,
- origano,
- biber,
- so.
Priprema:
- Sa paprike odseći poklopce, pa ih očistiti od semena i žilica.
- Pomešati hleb, sitno seckan crni i beli luk, oljušten i na kocke isečen paradajz, strugani celer, tunjevinu i začine.
- Mešati da se dobije kompaktna masa i njom puniti paprike.
- Napunjene paprike zatvoriti kolutom krompira, poređati u vatrostalnu posudu, poprskati mešavinom ulja i vode i zapeći u rerni.
- Ovo predjelo, se može služiti i kao toplo, i kao hladno predjelo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna jela za posnu slavu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -